perjantai 21. elokuuta 2015

LENOVO 2 11

Ostin pari kuukautta sitten uuden koneen kun vanha rämä Acerin-koneeni rikkoutui odotetusti. Acer oli itselleni täysi pettymys, siinä meni jo vuoden aikana tuulettimia rikki ja käyttöjärjestelmä oli tuhottoman hidas. Hyviä puolia oli suuri, mattapintainen näyttö ja hyvä näppäimistö, mutta siihen se tyssäsikin. Kun uuden koneen osto tuli omalle kohdalleni ajankohtaiseksi, oli selvää etten valitsisi Aceria. Pienen skrollailun jälkeen kello kolmelta yöllä löysin unelmieni koneen. Se muistutti MacBookia ulkonöltään, se vastasi kaikkea sitä mitä haluan koneelta ja se oli vain kaikin puolin täydellisen näköinen kuvissa. Parin päivän päästä kone päätyi ostoskoriin ja viikon päästä se oli jo työpöydällä.



Kyseinen kone on Lenovo 2 11, jonka ostin aivan mahtavaan tarjoukseen Verkkokauppa.comista. Kone oli 200 euroa alennuksessa, ja tulin siihen päätökseen että parempaa konetta en tällä hinnalla löydä. Voin sanoa että kone ei ole pettänyt minua! Ostopäätös kannatti, sillä tämä kone toimii kuin unelma. Kone on 11.6 tuumainen, mikä saattaa kuulostaa pieneltä mutta oikeasti tämä on todella hyvän kokoinen. Kone on väriltään hopeinen ja näyttö taipuu 360 astettaa. Konetta voi  siis käyttää myös tablettina. Kone on myös painoltaan aivan naurettavan vähäinen, joten tabletti toiminnot toimivat hyvin.


Ensimmäisen kuukauden aikana kone jummiteli välillä, ehkä koska latasin konelle heti sen käsiin saatuani isoja kuva-ja videomuokkaus ohjelmia, jotka saattoivat kuormittaa pientä konetta ensi kättelyyn vähän liikaa. Nyt kone kuitenkin toimii hyvin ja ei "lagita" yhtään. Windows 10 toimii koneessa hyvin ja etenkin järjestelmän tablettitoiminto on todella hyvä, se käy hienosti tähän koneeseen. Koneessa oleva Windows nappula ei ehkä enää ole kovinkaan käytännöllinen, mutta toisaalta ei se haittaakaan yhtään.
Koneen näppäimistö on hyvän kokoinen näin pienikätiselle, mutta varmasti tämä sopii myös isokätisille. Hieman kesti totutella näppäimistöön ilman sivunumeroita, mutta nopeasti sekin alkoi luonnistua. Näppäimistä kuuluu ihana napsutus kun kirjoittaa, ah!


Koneen kaiutin on hassusti koneen takapuolella, joten ääni kuuluu vähän huonosti kun konetta käyttää normaalisti. Tabletti-ja muissa tiloissa ääni kuuluu kuitenkin hyvin ja uskonkin että se on tarkoituksella laitettu juuri pohjaan jotta muissa toiminnoissa äänet kuuluisivat hyvin. Myös akku kestää ihanan kauan, eikä esim. matkustaessa tarvitse huolehtia loppuuko akku kesken.


No entäs sitten ne huonot ominausuudet? Kaikissa koneissa on niitä, eikö? No tässäkin on pari mainittavaa asiaa. Ensinnäkin heijastava näyttö ei ihan toimi esimerkiksi junassa istuessa. Hyvä kun ruudusta näkee mitään jos aurinko paistaa ikkunasta. Koneen kosketusnäyttö toimii yleensä hyvin, mutta sen näppäimistö ei toimi spotify-sovelluksessa ollenkaan, mikä on todella ärsyttävää. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta en ole jaksanut miettiä sitä sen kummemmin. Kone ottaa myös todella huonosti wifi-signaalia. Tämä vaihtelee aika rajusti, joskus se ottaa hyvin, joskus ei, mutta ainakin kone ottaa kouluni nettisignaalin todella huonosti, kun taas kännykkäni ottaa signaalin aivan hyvin.


Nopeasti sanottuna kone on loistava jos kirjoitat paljon, käytät konetta netin selailuun tai pelaamiseen, matkustelet paljon ja jos käytät kuvan-tai videonmuokkausohjelmia. Kaikki toimii täydellisesti, ja etenkin jos mietityttää haluaako mieluummin koneen vai tabletin, niin tässä ratkaisu! Suosittelen konetta lämmöllä jokaiselle! <3 

11 kommenttia:

  1. Kivan oloinen blogi sulla! Taidan jäädä seurailemaan :P
    http://loikkivat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ui tämä blogi vaikuttaa todella kivalta, taidanpa lukea vanhempia postauksia ja ehkä sit liityn lukijaksi (:

    http://millakaroliinas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Vielä ei postauksia ole paljoa, mutta lisää on kyllä tulossa! :)

      Poista
  3. Toi on varmaan sikahyvä kone! Mä hankin just viime syksynä HP:n koneen jonka saa myös käännettyä tolla lailla ja kosketusnäyttö myös:') hirmu kätevää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on! Kieltämättä tää kääntyvä näyttö on tosi kätevä, kone ei vie sillon yhtä paljon tilaa kuin normitilassa!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Itsekin uutta konetta olen hankkimassa ja lenovon ja acerin koneet lepäävät huoneen nurkissa (ei sama lenovo mutta kuitenkin) enkä ole yhtään tykännyt kummastakaan. Acerin kone meni muutamassa kuukaudessa rikki ja huollosta tullessaan meni taas pari kk ja se oli uudelleen rikki. Lenovon koneita on mulla ollut 2, molemmat täysiä pettymyksiä (eivät ole mitään halpoja meinaa..), mutta tämä kone vaikuttaa ihan potenttiaaliselta ehdokkaalta :p tosta tabletti jutusta en nyt ole niinkään varma kun kaksi ipadia omista niin ei tule ihan tarpeeseen...

    anyways, kivan olonen blogi ja kivoja kuvia jään seuraamaan! :)

    kauniitaamut.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itelläni just oli haaveissa tabletti mutta rahat eivät yksinkertaisesti riittäneet kahteen kalliiseen laitteeseen, joten tämä oli hyvä valinta. Suosittelen kyllä, tosin täytyy nyt kommenteissa todeta että uusi windows 10 ei toimi aivan täysin täydellisesti tässä koneessa, luultavasti päivitys on vielä työn alla. Toivottavasti korjaavat blugit!

      Poista
  6. Hei, tää oli hyödyllinen postaus! Olen tässä viimeisen pari vuotta katsellut itselleni uutta, matkallakin mukana kulkevaa kannettavaa, niin on tosi mukava lueskella muiden mielipiteitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite matkustan aika paljon ja yhtenä kriteerinä oli just että kannettava sopii matkoillekin. Suosittelen tätä konetta!

      Poista