tiistai 1. marraskuuta 2016

NORTHERN IRELAND

Noin viikko sitten tein kaverin kanssa organisoidun  reissun Pohjois-Irlantiin, missä tutustuttiin Belfastiin, nähtiin kuuluisa Giant's Causeway, Carrick a rede-riippusilta, Dark Hedges, Dunluce Castle ja Ballintoy-kylä. Pohjois-Irlanti on näin Game of Thrones-fanille aikamoinen paikka, tuntuu että joka kulman takaa löytyy jotain kyseiseen sarjaan liittyvää. Olin ihan innoissani etenkin Dark Hedges-tiestä, mikä on sarjassa siis King's Road. Olin haaveillut tämän näkemisestä jo kauan ja viimeinkin se oli siinä silmien edessä! 

Reissu oli kaikin kaikkiaan erittäin onnistunut, ostettiin matka Paddywagon-nimiseltä organisaatiolta, mitä voin todellakin suositella! Opas oli erittäin hauska ja viihdyttävä mutta osasi kertoa paikoista asiantuntevasti. Aikataulu oli tiukka, mutta loppujen lopuksi se riitti mainiosti kaiken näkemiseen. Vielä jäi pieni kaipuu Belfastiin, siellä pitää vielä käydä kunnolla viikonloppureissulla. Kaupunki vaikutti hirmuisen suloiselta ja erittäin brittiläiseltä.













Jännää miten nopeasti lokakuu vaihtui marraskuuksi. Oli ihan mahtavaa kokea kunnollinen Halloween, mutta siitä myöhemmin! Seuraava hehkuttamisen aihe onkin joulu, täällä sytytetään kaupungin kuuluisat jouluvalot 13.marraskuuta, sitä odottaessa...

10 kommenttia:

  1. Vau, rantakallio näyttää aivan upealta. Mahtoi tuuli puhaltaa melko kylmästi siellä.. Oliko tuossa yhdessä kuvassa jonkun vanhan linnan rauniot vai mitä ne oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli puhalsi (ja puhaltaa) kylmää ja kovaa! Joo kyllä, kyseessä on Dunluce Castle, mm yksi Game of Thronesin- kuvauspaikkoja!

      Poista
  2. Nyt mä ymmärrän miks mun poikaystävä puhuu niin tohkeissaan, että voitais joskus käydä tuolla Irlannissa! Toi näyttää todella upealta paikalta! Ihanat kuvat oot ottanut sieltä. :)

    https://petrajanica.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irlanti on niin aliarvostettu maa! Täällä on paljon upeita nähtävyyksiä ja hurjasti tekemistä, suosittelen kyllä matkaamaan tänne! <3

      Poista
  3. Ooi näyttää upealta! Tuo Giant's causeway olis kyllä huikea nähdä omin silmin... Nää kuvat tuo mieleen toukokuun Irlannin-matkan ja kaipuu takaisin on kyllä suuri <3

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä aika huikee paikka! :) Jokin tässä Irlannissa on että tähän maahan on aika helppo rakastua... ainakin mun kohdalla on ollut!

      Poista
  4. Wau! Uskomattoman kaunista, kyllä Irlannissa ainakin kerran elämässä on käytävä. Niin upealta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä on todellakin näkemisen arvoinen maa! <3

      Poista
  5. Kävin viime kesänä Pohjois-Irlannissa. Ikävä kyllä ajan puutteen takia Giant's Causeway jäi näkemättä, mutta Belfast teki vaikutuksen. En edes osaa sanoa miksi, mutta pidin Belfastista paljon enemmän kuin Dublinista. Kannattaa kyllä käydä siellä uudestaan ajan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sanoisin itse vielä että Dublin on se ykkönen, mutta Belfastissa on kyllä vielä pakko käydä uudestaan ja tsekata se kunnolla! Mä itse rakastuin Belfastin takseihin, olivat niin hirmu suloisia. :)

      Poista