perjantai 15. heinäkuuta 2016

INTERRAIL - BARCELONA


BARCELONA - ESPANJA 9.6-12.6.2016
Näiden kahdeksan maan ja yli kymmenen kaupungin jälkeen voin rehellisesti sanoa etten pitänyt Barcelonasta yhtään. En sitten ollenkaan. Voisi ehkä kuvitella että jotain erityisen kurjaa tapahtui juuri kyseisessä kaupungissa, mutta ehkä ongelma piileekin siinä. Mitään ei tapahtunut. Montakin asiaa jäi mieleen, ja voisin myös sanoa että meidän Barcelonan hostellit olivat ehkä parhaimpia koko matkalta, mutta loppujen lopuksi mikään ei säväyttänyt. 

Pariisista jatkettiiin suoralla junayhteydellä suoraan Barcelonan sykkeeseen. Junamatkasta tosin pulitettiin 30 euroa, mikä oli meidän pienelle budjetille aivan älytön hinta. Melkein pelästyttiin jo että tätäkö se on, joka junasta pitää pulittaa monia kymmeniä euroja... Eihän se sentään niin ollut, mutta kyseinen juna sattui olemaan juurikin se kallein (ja parhain). Barcelonassa oltiin muistaakseni illalla. Hostelli oli täysin kaupungin ulkopuolella, aivan luonnonpuiston vieressä. Iltalenkki tulikin kivutessa hostellille, mikä sijaitsi kukkulan päällä!


Kuten jo sanoinkin, paras asia Barcelonassa oli meidän hostellit. Monikossa. Siiihen päästään postauksen lopussa. Ensimmäisessä hostellissa, mikä oli noin 10 kilometrin päässä kaupungista, oli uima-allas, ilmainen, mahtava aamupala ja loistava yhteys viereiseen luonnonpuistoon, mikä sekin lukeutuu yhdeksi hyväksi puoleksi Barcelonasta. Luonnonpuistossa käytiin tekemässä retki läheiselle lammelle villisikoja tervehtimään, illemmalla taas kiivettiin Tibidabolle, minkä päällä odotti Sagrat Cor-kirkko. Todellakin kipuamisen arvoinen paikka, upean näköinen näkymä Barcelonan kaupungin ylle! 

Nyt mun omat kuvat loppuvatkin. Vielä on vähän Italiasta, mutta seuraavat kunnon kuvat saatte vasta Puolan kohdalla. Mun kamera varastettiin Itävallassa ja olin kerinnyt tallettaa vain Pariisin kuvat kokonaan Icloudiin, sekä osan Barcelonan kuvista. Arvatkaa vain harmittaako, ärsyttääkö. Melkein tekisi mieli itkeä. Saatte siis nyt pärjätä puhelinkuvilla, jotka mun ihana matkakumppanini mullle jakoi. 

Barcelonassa siis ensimmäisenä päivänä samoiltiin metsissä ja ihasteltiin panoraamanäkymää kaupungin ylle. Seuraava päivänä huristeltiin metrolla keskustaan ja käytiin perusnähtävyyksiä läpi: mutta ihan tosissani, mä en pysty millään muistamaan missä järjestyksessä käytiin näitä läpi. En muista minä päivänä käytiin rannalla, milloin katedraalissa. Olisipa se päiväkirja vielä tallella... Sagrada Familia ja monia Gaudin rakennuksen tsekattiin, mutta paljoa ei nähty. Lopulta kuitenkin ainoa kohde, mitä ei nähty ja mikä jäi harmittamaan, oli Park Guell, jonka mä olisin tosi kovasti halunnut nähdä. Käsi sydämellä voin kuitenkin kertoa että tuo vähäinenkin mikä nähtiin oli tarpeeksi mulle. 




Ranta oli mun mielestä tylsä. Miksi kaikki hehkuttavat sitä? Eihän siinä ollut mitään erikoista. Kaupunki oli mukavan menevä, ja olihan siellä nähtävää, rakennukset hienoja, ruoka hyvää, ihmiset ystävällisiä. Oikeasti, Espanjassa, tai ainakin Barcelonassa, ihmiset ovat ihan älyttömän mukavia. Näytät vähän eksyneeltä niin joku tulee heti kyselemään tarvitsetko apua. Ihanaa! 

Meidän piti oikeastaan lähteä citystä jo 11. päivä, mutta Ranskan junien lakkoilun takia jouduttiin jäämään Barcelonaan vielä toiseksi yöksi. Mäkkärissä mä vedin stressiburgerin ja löydettiin läheltä halpa hostelli, käveltiin sisälle ja kysyttiin huonetta. Onneksi saatiin, ja hostelli osoittautui aivan älyttömän kivaksi. Illalla yhdeksän aikaan hostellin henkilökunta teki ruokaa ja kaikki kutsuttiin syömään, sai jutella muiden matkaajien kanssa ja vähän sosiaalisoitua. Illallisen jälkeen henkilökunta järjesti vielä jonkinlaisia baarireissuja ja aktiviteetteja. Jos teitä kiinnostaa hostellit, kertokaa ihmeessä kommenteissa ja yritän muistella! 

Barcelona olikin bilettäjien kaupunki. Baareja baarien jälkeen. Periaatteessa kaupunki heräsi eloon yöllä. Ehkä se on syy siihen miksen ihastunut kaupunkiin niinkään, mä en ole kauhean kiinnostunut joka iltaisesta juhlimisesta. Ehkä joskus. Jos haluaa kunnon biletysloman. Ehkä silloin Barcelona voisi olla hyvä kohde. 

KOHOKOHTA: Tibidabo-vuorelle kiipeäminen ja koko kaupungin näkeminen linnunsilmin sekä muiden matkaajien kanssa jutteleminen. 

FIILIS: Barcelonan pointti on yöelämä, ei nähtävyydet. Kaupunki tarjoaa kauniita kohteita, halpaa ruokaa ja mukavia hostelleja, mutta muhun se ei tehnyt vaikutusta. Ehkä koko matkan tylsin kohde. Ihmiset olivat tosin ystävällisiä, mistä plussaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti