maanantai 12. syyskuuta 2016

HOWTH - PÄIVÄREISSU PARATIISIIN







Viikonloppuna päätin repäistä ja pyöräillä 12 kilometriä Dublinin läheiseen kalastajakylään Howthiin. Kylään pääsee helposti myös bussilla tai junalla, mutta koska mä asun niin lähellä saarta, päätin hypätä pyörän selkään ja ajella rannikkoa pitkin. Dublinissa hyvä puoli on se, ettei täällä ole paljoakaan mäkiä. Maa on tasaista ja pyöräily mukavaa. 

Howth oli upea paikka. Kylä itsessään on todella kaunis kaikkine pienine putiikkeineen, mutta upeimmat maisemat näkyivät viiden kilometrin mittaisella patikointireitillä. Mä oon aina rakastanut vaeltamista ja patikointia, ja rakastuin tähän reittiin ihan täysin. Tarjolla on myös pidempiä reittejä, mitkä kiertävät koko saaren. Mietin jo tässä että joku viikonloppu täytyy kulkea se täyspitkä reitti... 

Howth tuntui aivan eri maailmalta Dublinista. Aivan kuin olisi astunut johonkin satumaailmaan, Star Warsiin tai Game Of Thronesiin. Mä olin ihan innoissani ja taisin hokea "lovely" ja "so beautiful" sanoja monta kertaa minuutissa.... Saatiin myös upeat kelit, vaikka alussa olikin aika pilvistä. Huipulle päästyä aurinko pilkisti esiin ja tarkeni jo lyhythihaisessa. Oli jännää nähdä miten paljon veden väri vaihtui auringon mukana: pilvien peittäessä taivaan meri oli harmahtava, auringon paistaessa väri muuttui kirkkaan siniseksi tai vihertäväksi. Välillä teki meili hypätä kielekkeeltä, vesi näytti niin houkuttelevalta! 



Viikonloppu oli kaikin puolin onnistunut, vaikka olinkin aika väsynyt loppujen lopuksi. Vielä on paljon opeteltavaa, vieläkin jännitän päiviä ja mokaamista, mutta tuntuu siltä että kohta alkaa sujumaan. Alan päästä kiinni rytmistä ja tän perheen tavoista, ja yhä enemmän ja enemmän mä alan rakastumaan tähän kaupunkiin. Dublin on aivan ihana. 

8 kommenttia:

  1. Omg! Miten hienoja kuvia ja maisemia, toivottavasti tuntuu ihanalta. Mä aina unelmoinut matkasta Lontooseen tai britteihin.. :) Nyt kuume alkaa nousta!

    http://finnlandsnorsk.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin tuolla kyllä ihan onnessaan, aivan upea paikka! <3

      Poista
  2. Rakastan rannikoita täällä Briteissä/Irlannissa! Joka puolella aivan upeen näköistä ja niin paljon nähtävää! Kiva, kun sulle sattui noin hieno keli vielä kaiken lisäks. Tosi hyviä kuvia!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmat ihmiset ajattelee että sellaisia hienoja jyrkkiä kallioita löytyy vain briteistä tai Irlannin eteläpäästä, mutta niin vain ihan Dublinin vierestäkin löytyy tällainen herkku! <3

      Poista
  3. Ihan älyttömän kivan näköstä :) Rakastan kans patikointia, joten toi näyttää niin ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämmöllä, jos koskaan Dublinissa satut piipahtamaan! <3

      Poista
  4. Kuvista tuli heti mieleen Cliffs of Moher, jossa vierailin kesällä. Samanlaisia polkuja ja mahtavia maisemia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on vähän samankaltainen! Innolla ootan että sielläkin pääsen käymään! <3

      Poista