perjantai 13. toukokuuta 2016

HELPOT KOOKOS- JÄÄPUIKOT


 Rakastan yli kaiken thai-ruokaa, ja siitä varmaan johtuukin miksi myös rakastan kookosta aivan älyttömästi. Jotkut eivät kuulemma pidä kookoksen mausta tai kookoshiutaleista (?) mikä suorastaan hirvittää mua, miten joku ei voi pitää kookoksesta? Irtsarihyllyllä mun pussiin eksyy kummallisesti aina suurimmaksi osaksi kookos-suklaapaloja, kotona taas väsäilen kookoksesta kaikkea sälää... Tällä kertaa koitin jääpuikkoja, jotka maistuvat ihanan rikkaalta kookokselta ja suussa rouskuvilta kookoshiutaleilta. Nämä on myös superhelppoja tehdä, eikä pakastaminenkaan ollut kovin pitkä aika odottaa... ;) 

KOOKOS-JÄÄPUIKOT

5-6 dl Kookosmaitoa (1 peltipurkillinen riittää) 
3 dl kookoshiutaleita
2 ruokalusikallista sokeria
½-1 teelusikallinen vanilijasokeria

  1.  Kuumenna kookosmaito ja sokerit yhdessä kattilassa. Älä anna kiehua. 
  2. Kaada kuuma kookos-seos kulhoon jossa kookoshiutaleet ovat. Sekoita huolellisesti. Anna kylmetä täysin, itse pidin jääkaapissa noin 30-45min. 
  3. Kaada seos jääpuikko-muotteihin. Yritä laittaa seosta tasaisesti, kaavi hiutaleita ja maitoa tasavertaisetsi muotteihin. Laita pakastimeen noin 2-4 tunniksi. 

Ah, oon ihan koukussa! Ajattelin että joskus voisi koittaa laittaa ananasta sekaan, voisi tulla ihan mielenkiintoinen yhdistelmä. Voisi myös yrittää käyttää kookosvettä ja laittaa sekaan mansikoita tai kiivejä, olisi ainakin näyttävän näköinen! 

8 kommenttia:

  1. Siis NAM! TÄn reseptin otin ihan ylös :D Ja joo mäkin ihmettelen miten joku ei tykkää kookoksesta, sehän on ihan taivaallista, ja niin pehmeän makuista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, toivottavasti onnistuvat jos joskus teet! Kookos on niin hyvää, ja se on niin monikäyttöistäkin, kookosrasva, öljy, hiutaleet, maito... siis ne käyttötarkotukset on melkeen rajattomat!

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä, pitääkin kokeilla!

    http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes mahtavaa, ne myös maistuvatkin herkullisilta!

      Poista
  3. Oi kookos on ihan super hyvää! Tosi hyvät kuvat :-)

    http://j-doitforyourself.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. oiijoii näyttääpä hyviltä! :D tää on kyllä ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu! kiitos ohjeesta ^^!

    <3: Sofia, fashionsituation.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa koittaa! Hassu juttu mutta omassa perheessä kukaan muu ei oikein ole kookoksen apalvoja kuten mä niin mä olen melkeinpä ainoa joka näitä syö... haha :D Toivottavasti sä tykkäät!

      Poista